Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 12:00-14:00, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση του Έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ+ για τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ
σε
 Θεσσαλία, Ήπειρο και Βόρεια Ελλάδα (Παν. Θεσσαλίας, Παν. Ιωαννίνων, ΑΠΘ, ΔΠΘ, ΔΙΠΑΕ, Παν. Δυτικής Μακεδονίας, ΠΑΜΑΚ). Στην τελευταία αυτή εκδήλωση, όπου μπορούσαν να συμμετέχουν και όλοι όσοι το επιθυμούσαν από οποιοδήποτε άλλο Ίδρυμα, απαντήθηκαν στο σύνολό τους και τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, ενόψει του πρώτου Ορόσημου Υποβολής και Αξιολόγησης Προτάσεων στις 15/11/2020.

Πρόγραμμα 
12.00-12.20: Εισαγωγή – Γενική παρουσίαση του Έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ+, από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Ν. Μήτρου, Καθηγητή ΕΜΠ
12.20-13.00: Αναλυτική παρουσίαση του Έργου από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Έργου, Δ. Κουή, Επ. Καθηγητή ΠΑΔΑ
13.00-14.00: Ερωτήσεις – Απαντήσεις (* δείτε και στο αρχείο με Συχνές Ερωτήσειςπου περιοδικά επικαιροποιείται).


Για να δείτε την Παρουσίαση πατήστε εδώ 

Για το βίντεο της 4ης Διαδικτυακής Ενημέρωσης, μεταβείτε στον σύνδεσμο 
https://upatras.webex.com/recordingservice/sites/upatras/recording/playback/1a27ab1fcf9345d792cf12130cd3b1af (password BbsX5Kv7)
(την πλατφόρμα WEBEX παρείχε η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών). 

Σημείωση:
Το Έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ+ αποτελεί συνέχεια του πρώτου σταδίου της Δράσης ΚΑΛΛΙΠΟΣ και υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Παιδείας με οριστική απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης στις 14/04/2020.

Τα ανοικτά ηλεκτρονικά συγγράμματα του Αποθετηρίου ΚΑΛΛΙΠΟΣ (https://repository.kallipos.gr/) αποτέλεσαν πολύτιμο βιβλιογραφικό βοήθημα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλε-εκπαίδευση) όλων των AEΙ την περίοδο του εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, καθώς και σημαντική πηγή προσβάσιμων συγγραμμάτων για τους εντυπο-ανάπηρους φοιτητές.